.

sobota, 6 września 2014

Cukinia z pomidorkami i kozim serem.


Zucchini with tomatoes and goat cheese.


Składniki.
1 cukinia
10 pomidorków koktajlowych
3 łyżki ser kozi
Przyprawa do dań Kucharek
pieprz
zioła prowansalskie
tymianek
oliwa z oliwek
1 łyżeczka zielone pesto

Wykonanie.
Cukinię pokroić a'la julienne. Przesmażyć krótko  na oliwie z oliwek, dodać przyprawę do dań Kucharek i zioła prowansalskie, wymieszać i ułożyć w obręczy.
Przekrojone pomidorki koktajlowe, posolić, posypać tymiankiem , pieprzem i również krótko przesmażyć na patelni.
Zielone pesto wymieszać z odrobiną oliwy z oliwek i rozlać z łyżeczki na talerz. Rozłożyć  pomidorki i kozi ser. Podać z tostem.