.

środa, 25 czerwca 2014

Kolorowa papryka.


Colourful peppers.



Składniki.
2 papryki
1 jajko
20 dag sera ricotta
1 łyżka śmietany 18%
1 łyżka keczupu
1/4 łyżeczki papryki słodkiej
2 łyżki koperku
1 łyżeczka oliwy
sól

Wykonanie.
Papryki przekroić na pól i oczyścić.
Ricottę utrzeć z żółtkiem i śmietaną, doprawić solą i podzielić na trzy części.
Białą część odstawić.
Do drugiej dodać keczup i paprykę słodką.
Trzecią część wymieszać z koperkiem lub pietruszką.
Białko ubić na pianę i dodać po porcji do każdej masy. Delikatnie wymieszać.
Połówki papryki, posolić i napełnić po kolei ,warstwowo masą białą, zieloną i czerwoną.
Papryki posmarować oliwą i zapiekać przez 15minut w temp.180 stop.