.

czwartek, 22 maja 2014

Szarlotka z mango w bezie.


Apple pie with mango.


Składniki.
250 g mąki krupczatki
125 g masła
1/2 szkl .cukru
3 jajka
1 łyżeczka proszku
1 łyżka soku z cytryny
150 g cukru
1 mango
1 słoik musu jabłkowego

Wykonanie.
Mąkę przesiać z proszkiem.
Dodać masło, posiekać i dodać 1/2 szklanki cukru. Zagnieść ciasto i odstawić do lodówki na 30min.
Dno tortownicy wyłożyć ciastem, nakłuć.
Piec w temp.180 stop. 20 min.
Na upieczone ciasto wyłożyć mus jabłkową.
Z 3 białek ubić pianę, dodać sok cytrynowy i 150 g cukru i dalej ubijać do rozpuszczenia się cukru.
Owoc mango pokroić w kostkę i dodać do ubitej piany.
Pianę z mango nałożyć na jabłka.
Piec do zarumienienia się bezy w temp.150 stop.