.

poniedziałek, 30 grudnia 2013

Filet z kurczaka z kozim serem w cieście francuskim.


Chicken with goat cheese and sun-dried tomatoes.


Składniki:
2 filety z kurczaka
8 dag ser kozi
20 listków szpinaku
8 szt. suszone włoskie pomidory
sól, pieprz
1 szt. ciasto francuskie mrożone
1 jajko
oliwa

Wykonanie:
Filety z piersi kurczaka rozklepać, posolić i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Każdy posmarować kozim serem, rozłożyć liście świeżego szpinaku i rozłożyć suszone włoskie pomidory. Zwinąć jak de volaille. Rulony rozłożyć na cieście francuskim. Ciasto naciąć i na wierzchu zrobić z ponacinanego ciasta plecionkę. Posmarować rozbełtanym jajkiem. Położyć na lekko wysmarowaną oliwą blachę. Piec 40 min. w temperaturze 170 oC.