.

poniedziałek, 3 czerwca 2013

Cukiniowe "Hot dogi".




Składniki:

3 małe, młode cukinie
3 małe parówki
2 pomidory 
zioła świeże lub prowansalskie
sól ,pieprz
łyżeczka oliwy

Cukinie sparzyć ,odciąć końce i wydrążyć tunel .Posypać środek przyprawami i ziołami.
W tunel włożyć parówki. Można je przekroić na połowę,(parówki), wtedy łatwiej się wsuną.
Dno naczynia żaroodpornego natłuścić oliwą ,posypać ziołami i ułożyć nasze "Hot dogi".
Obok ułożyć ćwiartki pomidorów ,posypane przyprawami.
Wstawić do piekarnika i zapiekać w temp.180stop.około 15min.
Jeszcze ciekawiej będą smakowały ,jeżeli upieczemy je na grillu ogrodowym .

Życzę słonecznej pogody i grillowania!