.

niedziela, 22 lipca 2012

Sałata z patelni.



Nie każdy lubi i nie każdy może jeść surowe ,świeże warzywa. Przedstawiam ekspresową sałatę z patelni.
Sałata jest doskonałym uzupełnieniem obiadu, ale może stanowić samodzielne danie z chrupiącą bagietką w ręku.







1/2 główki sałaty lodowej
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki żółtej
1/2 papryki zielonej
1 łyżka ziół prowansalskich lub świeżych
sól, pieprz do smaku
3-4łyżki oliwy







Paprykę pokroić w 2 cm pasy.
Sałatę przekroić na połowę i rozdzielić liście.
Rozgrzać oliwę i przesmażyć paprykę, posypać ziołami .Przełożyć na półmisek.
Wrzucić na patelnię sałatę, smażyć 1 minutę, dobrze posolić i dołożyć do papryki.
Gotowe!