.

niedziela, 1 kwietnia 2012

Kwadratowe jajka



Najnowsza światowa technologia już na stałe w Polsce.
Jako jeden z nielicznych otrzymałem do moich kuchennych testów sześcienne lub jak kto woli „kwadratowe jajka”.
Podstawą tej nowej technologii jest kura, która znosi te oryginalne jajka. Kura ta otrzymała wstępnie nazwę  „Luxkura”. Od zwykłej kury różni się jedynie tym, że ma zakodowane w genach, to, że ma znosić takie sześcienne ( kwadratowe ) jajka, no i jeszcze mały drobiazg. Trochę inaczej podawana jest karma. Widać to np. po kolorze żółtka. Jajka te, w smaku nie różnią się od zwykłych jajek, są wygodniejsze w użyciu – nigdy nie sturlają się ze stołu. W transporcie zajmują mniej miejsca, a co za tym idzie, można będzie obniżyć cenę tych jajek.
Firma zainteresowana jest podpisaniem umowy licencyjnej i jeżeli ktoś z moich czytelników, zainteresowany jest produkcją takich jajek, proszę o kontakt.  
PS. Pierwsze wzmianki o tej technologii – kwadratowe jajka pojawiły się prawie rok temu i można przeczytać o tym na stronie www.justmydelicious.com
                                                                                                                            Christopher