.

środa, 30 marca 2011

Zrazy "Madagaskar".



Mój dzisiejszy obiad to wspomnienie lata.
Na przekór zimie, która znowu zawitała.
Biało wszędzie, a ja grilluję.

Zrazy "Madagaskar"

500g mięsa mielonego wołowego  (tutaj łopatka wieprzowa)
1 łyżeczka słodkiej papryki
2 łyżki ketchupu
1 łyżka kwaśnej śmietany 18%
1 mała cebula pokrojona w kostkę
pieprz zielony w zalewie
sól, pieprz


Składniki wymieszać, uformować wałek, podzielić na 8 kawałków.

Zrazy spłaszczyć, wcisnąć po kilka ziarenek zielonego pieprzu.

Smażyć na rożnie stołowym (lub ogrodowym)  po 3min. z każdej strony.

Równocześnie możemy grillować różne dodatki jak warzywa ,czosnek ,grzanki itp.
Podajemy z sosem Barbecue.