.

niedziela, 3 lipca 2011

Sznycle z bakłażana.



Spełnienie marzeń Polaków, którzy muszą (chcą) pożegnać się z kotletem schabowym. Również dla wegetarian, jest ta potrawa atrakcyjna. Łatwa w przygotowaniu i sycąca.

Składniki:
makaron włoski tagiatelle
bakłażan
sól
jajko ,mąka, bułka tarta do panierowania
2 gniazdka makaronu tagliatelle
sos:
2 łyżki ajvaru
1 łyżka śmietany słodkiej

Bakłażan pokroić  wzdłuż w plastry 1 cm, posypać solą i odstawić na ½ h.Osuszyć,panierować i smażyć jak "schaboszczaka".


Podawać z makaronem Lubella ugotowanym al dente, ajvarem i listkiem bazylii, która zawsze zachwyca swym aromatem i smakiem.

1 komentarz:

  1. o rany! mniam mniam! wygląda pysznie, do tego znam smaki i już wyobrażam sobie jakie to smaczne!

    Monika
    www.bentopopolsku.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń