.

piątek, 13 maja 2011

Pieczarkowe finger food.

Pieczarkowy finger food

Pieczarki z masłem ziołowo-migdałowym

8 pieczarek
1 cebula
2 łyżki obranych ,posiekanych migdałów
po 1 łyżce dostępnych ziół-pietruszka, tymianek, oregano, szczypiorek
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka oliwy
3 łyżki masła
1 łyżka startego żółtego sera
sól, pieprz




Na patelni przesmażyć posiekaną cebulę z posiekanymi nóżkami pieczarek.
Zmiksować krótko (20-30sek) zioła, masło, ser, sól ,pieprz, sok z cytryny.
Kapelusze posolić, nałożyć farsz z cebuli i nóżek, a następnie  masło ziołowo-migdałowe.
Piec około10-15min w nagrzanym piekarniku w temp.180stop
Pieczarki serwować na wafelkach serowo-orzechowych.

Finger food jest to jedzenie małych zakąsek ręką, bez użycia sztućców.

1 komentarz: