.

sobota, 25 kwietnia 2009

Piersi a'la Justyna

Są to filety z kurczaka zapiekane w piekarniku bardzo soczyste. Podane z jaśminowym ryżem, tworzą kompozycję o niebanalnym smaku.

Filety należy rozbić najlepiej przez folię. Każdy filet przesmarować ząbkiem przeciśniętym przez praskę czosnku i posypać zupą cebulową w proszku np. Knorra. Odstawić do lodówki na 2 godziny.
Na patelni zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, dodać pieczarki pokrojone w talarki, trochę świeżej papryki cienko pokrojonej w paski i pomidor bez skórki pokrojony w kostkę.
Wyjąć z lodówki filety ułożyć na blasze do zapiekania i obłożyć przesmażonymi warzywami.
Całość polać śmietaną kremówką 36% i zapiekać około 30 minut w temperaturze 200C.
Do tego jaśminowy ryż i parowane brokuły. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz