.

piątek, 24 kwietnia 2009

Eskalopki z łososia z salsą z awokado

Składniki:
4 szt plastry łososia po 15 dkg
4 duże ziemniaków
3 dkg masła
1 łyżka posiekana kolendra i szczypiorek
10 ml oliwy z oliwek
salsa
1 szt awokado - duże
1 szt pomodory
1 szt czerwona cebula
sok z 1 limonki
2 łyżki octu balsamicznego

Ziemniaki zetrzeć, wymieszać z masłem oraz szczypiorkiem i usmażyć na patelni chrupiący placek. Jednocześnie usmażyć rybę. Przygotować salsę: cebulę, awokado oraz pomidory obrać (usunąć pestki) i pokroić w kostkę. Dodać ocet balsamiczny oraz sok z limonki i delikatnie wymieszać. Wyłożyć salsę na ziemniaczany placek ,na wierzchu ułożyć kawałki ryby i posypać kolendrą. – kuchnia fusion Kurta Schellera

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz